• Slide 1 Mila
  • Slide 2 Dodenherdenking
  • test
  • Slide 4 Oranje suikergoed

Programma Koningsdag 2019 Loon op Zand

 Koningsdag in Loon op Zand

Laten we samen een mooi ‘oranje’ feestje vieren

 

OP 27 april viert Nederland de verjaardag van Koning Willem Alexander. In Loon op Zand zijn rondom “Het Witte Kasteel” volop activiteiten.  Verderop vindt u een overzicht van alle activiteiten in ons dorp.

 


Start op 26 april

Om Koningsdag goed in te luiden kunnen de allerkleinsten hun fiets, bolderkar, step of ander voertuig versieren. De vrijwilligers van Kinderopvang “Buitenlust” staan paraat op je te helpen. Versierspullen, scharen, plak en alles wat nodig is om je fiets mooi te versieren zijn aanwezig. Vanaf 18:00 uur ben je welkom bij het Gilde St. Hubertus aan de Klokkenlaan.

 

Officiële opening

Om 12.00 uur is de opening waarbij aanwezig zijn het gilde St. Hubertus en St. Ambrosius en muziekvereniging Concordia. Na een toespraak van Burgemeester van Aart , het hijsen van onze nationale driekleur en het zingen van ons volkslied, brengen de gilden een vendelgroet uit.


 

Vrijmarkt en kinderactiviteiten

Na de opening trekken de allerkleinsten in een bonte stoet over de Kasteelweide. Bij terugkomst bij “Het Witte Kasteel” is er voor ieder kind een leuke attentie.

 

Daarna start de vrijmarkt en kunnen kinderen met hun ouders zich vermaken met verschillende oud Hollandse spelen. Als het weer niet meezit wordt de vrijmarkt gehouden in het kasteel (bij slecht weer in “Het Witte Kasteel”). Jong en oud kunnen hun kleedje neerleggen en zijn of haar tweedehands spullen kan verkopen. De vrijmarkt is helemaal gratis. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Muziekvereniging Concordia (o.l.v. Hein van Mol) verzorgt een sfeervol mini-concert met marsmuziek, muziek uit de Top 2000, evergreens en percussie. Al deze activiteiten vinden plaats rondom “Het Witte Kasteel”.

 

Coverband en ontvangst Graaf van Horne

Vanaf 13.30 uur treedt coverband ‘Back in Business’ op. Deze Loonse band brengt de beste covers, pop, rock en bluesmuziek uit de jaren 60, 70 en 80.

 

Omstreeks 14.00 uur wordt de Heer Willem van Horne ontvangen door de Kasteelheer en Kasteelvrouw. Een bont gezelschap van rijtuigen is te bewonderen.

 

Koningsschieten en ‘Lekker Loons’

Vanaf 14.00 uur kunt u terecht bij Gilde St. Ambrosius. In de “Beijentuijnen” vindt het jaarlijkse Koningsschieten plaats. Vanaf 16.00 uur gaat het feest los bij Café “De Kiosk”. Met muziek van Vinyl zullen de platenbazen aftrappen. Vervolgens draait DJ Arno lekkere plaatjes. Omstreeks 20:30 uur zal John de Bever een koninklijk lach op ieders gezicht toveren.

 

Het programma

In een overzicht ziet het programma er als volgt uit:

-        12:00 uur Officiële opening

-        12:30 uur Kinderoptocht

-        13:00 uur Uitreiking kinderoptocht

-        13:00 uur Aanvang vrijmarkt en kinderspelen

-        13:00 uur Optreden Muziekvereniging Concordia

-         13:30 uur Back in Business

 

-        14:00 uur Ontvangst Heer Willem van Horne op “Het Witte Kasteel”

-        Start Koningsschieten Gilde St. Ambrosius

-        16:00 uur Swingen bij Café “De Kiosk”.

 

 

Om Koningsdag te vieren hoef je het dorp niet uit. Laten we er samen een mooie Koningsdag van maken. Meer informatie over Koningsdag en andere oranjeactiviteiten kunt u vinden op www.oranjeviering.nl.